Stema Politiei de Frontiera Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi
Prima pagină
I.T.P.F. IAŞI

 N E W S L E T T E R 


Aboneaza
Dezaboneaza


CONTACT
Iasi, Strada George Cosbuc
   nr. 3-5, cod 700469
Telefon: 0232-272220
Fax: 0232-460094/271719
E-mail: itpf.iasi@mai.gov.ro
 
    Inapoi BULETIN INFORMATIV - 11.09.2013 Printeaza pagina

Tigari de contrabanda disimulate in balast descoperite la Radauti Prut

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti Prut, pentru valorificarea unor informatii detinute, au desfasurat impreuna cu lucratori din cadrul Politiei de Frontiera a Republicii Moldova o actiune specifica pe timpul careia s-a reusit retinerea unui cetatean roman care transporta cu ajutorul unui atelaj hipo 48.000 tigarete cu timbru de acciza R. Moldova. Tigaretele in valoare de 21.672 lei au fost retinute in vederea confiscarii.


In data de 10 septembrie 2013, pentru valorificarea unor informatii detinute de catre politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Radauti Prut a fost declansata o actiune specifica, pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tutun, impreuna cu autoritatile Politiei de Frontiera din Republica Moldova.

In cadrul acestei actiuni, politistii de frontiera romani au depistat si retinut o persoana care se deplasa dinspre malul raului Prut catre localitatea Rediu cu un atelaj hipo incarcat cu balast. In balast au fost descoperite disimulate doua colete cu tigari marca Ritm cu timbru de acciza R. Moldova.

Pe timpul cercetarilor s-a stabilit ca persoana este cetateanul roman Viorel D., in varsta de 26 ani, care a preluat si transportat cele doua colete cu tigari de la malul raului Prut catre localitatea Rediu. Politistii de frontiera moldoveni au descoperit pe malul stang al raului Prut o barca pneumatica.

In cauza a fost intocmita lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda. Intreaga cantitate de tigari in valoare de aproximativ 22.000 lei a fost retinuta in vederea confiscarii.

Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea stabilirii intregii arii infractionale.


Persoana de contact :
Inspector principal de politie RACNEA MINODORA
tel. 0762-651063; 0756-055592


Doi braileni s-au ales cu lucrare penala pentru braconaj piscicol
Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila au depistat pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice de combatere a braconajului piscicol, doi barbati care pescuiau comercial fara a detine autorizatie.

In data de 10 septembrie a.c. in jurul orei 09.45, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice de combatere a braconajului piscicol au depistat in zona kilometrului 169,5 al fluviului Dunarea, doi barbati, care pescuiau comercial fara a detine licenta necesara, cu ajutorul unei plase monofilament.

In urma verificarilor specifice efectuate, politistii de frontiera au stabilit ca persoanele sunt cetatenii romani Marinache I. in varsta de 55 ani si Constantin N. in varsta de  41 ani, ambii cu domiciliul in municipiul Braila.

Plasa de pescuit monofilament cu o lungime totala de 30 de metri a fost ridicata in vederea confiscarii, iar cantitatea de peste capturata a fost predata unei unitati de profil pentru valorificare.

Politistii de frontiera braileni au intocmit lucrare penala pe numele celor doi barbati pentru savarsirea infractiunilor de nedetinerea licentei de pescuit/autorizatiei de pescuit comercial si detinerea si utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament.


Persoana de contact :                  
Comisar de politie IRIMIA ION
tel. 0757-067246
Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi © 2015